Ga naar de inhoud

Laadpalen voor VVE, wat moet je weten?

Hoe plaats je als VvE laadpalen? Wat komt er allemaal bij kijken? Is er een oplaadpuntenadvies nodig, wat kost het, is het veilig? Welke wet- en regelgeving is van toepassing, en welke mogelijkheden zijn er voor subsidie?
kennisartikel 15 Jul ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/05/Leveranciersselectie.png

Bewoners appartementen met eigen parkeerplekken en elektrische auto in de knel?

PERSBERICHT – In dit persbericht delen wij ons onderzoek onder 12.000 VvE-leden waarin het sentiment over elektrisch rijden, laden binnen de VvE en de huidige laadfaciliteiten.
nieuws 15 Jul ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2023/06/VVE_Laadloket_subsidienieuws_web.png

Wetgeving VvE laadpalen

In dit kennisartikel hebben we alles op een rij gezet over de wet- en regelgeving rondom VvE laadpalen. We zoomen in op de notificatiewet en wet- en regelgeving in parkeergarages voor laadpunten.
kennisartikel 12 Jul ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/07/wetgeving-vve-laadpunten.png

VvE Clematis: draagvlak en flexibiliteit

Hoe krijg je als VvE-bestuur mensen mee in het aanleggen van laadinfrastructuur? VvE Clematis in Almere zorgde voor goede communicatie met bewoners en een stevig draagvlak. Een goed onderbouwd advies van VVE Laadloket en de nodige flexibiliteit in de financiering deden de rest.
Klantcase 03 Jul ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/07/boomgaardweg-afbeelding.jpg

Zomeractie oplaadpuntenadvies VVE Laadloket

VVE Laadloket heeft een leuke zomeractie in de maanden juli en augustus. Iedere VvE die bij VVE Laadloket een oplaadpuntenadvies afneemt, krijgt namelijk 10% korting op het oplaadpuntenadvies. De vanafprijs daalt na verlening van de subsidie van 780 euro naar 513 euro! 
nieuws 01 Jul ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/07/HeaderZomeractie-1.png

VvE Laadpalen agenderen op de ALV

Als lid of bestuur van de VvE bent u enthousiast om laadpalen binnen de VvE te laten aanleggen. Maar wellicht deelt nog niet iedereen binnen de VvE dit enthousiasme. Hoe creëert u draagvlak om met VvE laadpalen een de slag te gaan? In dit blog delen wij onze tips.
kennisartikel 25 Jun ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/04/VVE-Laadloket-3.png

Webinar Laden binnen de VvE

Na twee succesvolle edities geven we opnieuw een informatief webinar over laadpunten voor de VvE. Bent u erbij op donderdag 4 juli om 20.00 uur? Meld u snel aan!
kennisartikel 04 Jun ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2023/10/Notificatieregeling_oplaadpunten_vve.webp

50% lagere kosten voor VvE Châtelet na onafhankelijk laadpuntenadvies

VvE Châtelet in Zeist vroeg advies over laadinfrastructuur aan een niet-onafhankelijke partij. De kostenraming viel hoog uit, waarna de VvE het onderwerp liet rusten. Toen het onderwerp later weer op de agenda kwam, werd VVE Laadloket gevraagd om een presentatie te geven op de ALV. VVE Laadloket berekende dat de aanleg van brandveilige infrastructuur de helft minder zou kosten dan in de oorspronkelijke raming.
Klantcase 16 May ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2023/07/michael-fousert-YhXlYJYlr3c-unsplash-scaled-1.jpg

Laadplan VvE Looiershof: grote garage, gedeeld beheer

Onder de woningen van Looiershof in Maastricht ligt een tweelaagse parkeergarage met in totaal 190 plekken, die voor de helft in handen zijn van een aparte VvE ter verhuur door de projectontwikkelaar. VvE Looiershof wilde laadinfrastructuur aanleggen en koos ervoor om dat meteen voor de gehele garage te doen.
Klantcase 23 Apr ’24 https://www.vvelaadloket.nl/app/uploads/2024/04/Chargepoint-Europe.jpg
1 2 5

Blijf op de hoogte

VVE Laadloket © 2024 alle rechten voorbehouden